Skånskan gjorde en intervju med Sandra och gav henne en helsida!Skånska Dagladet

Sångerska med fokus på barnen

KULTUR OCH NÖJE Hon började sjunga redan som liten och musiken har alltid varit en stor del av hennes liv, men det är först nu som Sandra Marielle satsar som soloartist. Nyligen kom hennes första singel, Isa (dry your tears), som är tillägnad dottern. I sommar kan man också höra henne som storbandssångerska och bluessångerska hemma i Malmö.

Isa finns på Spotify och snart ska det spelas in en video till den. Planen för soloprojektet är att släppa en låt varannan eller var tredje månad. Att första egna sången riktas till dottern var självklart.
– När hon var runt tre år delade jag och hennes pappa på oss. Där började resan med dåligt samvete, eftersom man inte kan vara fysiskt närvarande mamma hela tiden. Jag skrev sången som en tröst, jag ville att hon skulle veta att hon har mig hela tiden, också när jag inte är där.
Sången belyser ett ämne som många kan känna igen sig i.
– Vi vuxna tänker så mycket på våra egna veckor med barnen, men det är sällan vi tänker på barnens rätt till fina föräldrar. Med sången vill jag ge råd till min dotter om hur man kan överkomma hinder i livet.

Sandra vill göra musik som kommer lyssnaren så nära som möjligt. Till hjälp med arrangemang av musiken har hon gitarristen Peter Tegnér och producenten Peter Bohlin.
– Jag har valt lätt akustiskt musik, och sångerna kommer att handla om vanligt liv. Kanske om människor som går omkring i stor sorg eller går in i väggen. Det är bra att kunna komma med goda råd eller berätta hur jag själv gjorde. 
Barnen är Sandra Marielles fokus i allt hon gör. 
– Jag vill jobba mer med organisationer som gör det bättre för barn, både hemma och utomlands. Jag vill göra nytta, ge tillbaka. 
Sandra Marielle Hansson är född i Malmö, hon växte upp i Arlöv och det var också där hon tog sina första steg på scenen. Hon var runt tio år när hon tillsammans med kompisarna gjorde en show och gick till kommunen för att fråga om de fick låna Arlövs teater. 
– Det fick vi och så gjorde vi en show om året. Det var där det började. I tonåren sjöng jag salsa, innan det var inne, bland annat på föreningar som arbetare för demokrati i Chile.

Musikgymnasium och folkhögskola följde, men sedan tog Sandra ett uppehåll med musiken.
– När jag var 25 tröttnade jag, vi hade fastnat i studion och kom inte ut och spelade. Jag började läsa till massör i stället. Jag arbetade som ansvarig på en herrgård en sommar, jobbade på Coop.

Sandra blev också mamma och när hon och pappan delade på sig ville hon hitta ett jobb som gjorde att hennes flicka inte behövde vara på dagis så långa dagar.
– Jag började spela med band, sjöng allt från allsång till rock och pop. Det gäller att ha bredden om man ska hitta jobb och kunna försörja sin tös. 
Sandra började sjunga på bröllop, begravningar och dop. 
– Genom musiken och närvaron i hjärtat kommer man närmare essensen i livet. Men det går inte att förneka att det är ett hårt jobb och att spindeln i nätet alltid är artisten själv. 
Sandra Marielle har alltid haft stort stöd från sin familj, men som barn upplevde hon sig ibland som mobbad. 
– Allt det där har funnits inne i mig, men med tiden har mitt inre krig tystnat och det har blivit lugn. De svåra känslorna har aldrig varit en drivkraft, säger Sandra. 
Nu känner hon att hon kan leva den drömmen hon drömde som 10-åring. Hon har en professionell sångkarriär och har påbörjat sin solokarriär.
– Den 5 augusti ska jag sjunga med Roger Berg Big Band på Pildammsteatern när det är Harry Arnold kväll.

I juli väntar bland annat Landskronakarnevalen, där Sandra framträder med Elias Källvik. Under Malmöfestivalen, den 17 augusti, kan man se henne i Bluestältet med Gösta Klapps Electric Bad Orkester och den 20 augusti spelar Roger Bergs Big Band i Swingtältet.
Att Sandra Marielle kommit in i bluessammanhangen på Malmöfestivalen tackar hon Malmömusikern Steve Grahn för. Det var han som ”upptäckte” henne.
– Det var på ett jam på Pickwick. Jag var inbjuden som gäst med Jörgen Åsling och Steve satt i publiken. Han hade inte sett eller hört mig innan, men vi hade varit vänner via facebook ett tag. Efteråt kom Steve fram, drog med mig och presenterade mig för Rasmus Ernborn. ”Ni två har ett gig på bluestältet”, sa han.

2013 och 2014 sjöng hon också i Swingtältet med Swingin the Blues med Sandra Marielle och Little Blue. Och parallellt med allt det här puttrar soloprojektet på.
– Jag vill skriva mer, både på svenska och på engelska. Jag vill inte skynda på något utan vill göra allt ordentligt. Det ska få växa sakta men säkert.

 

Annonser