BIOGRAPHY

profilbild

Biografi
Sandra Marielle började sjunga och uppträda i olika sammanhang som 10 åring och är idag en rutinerad och mångfacetterad artist, låtskrivare och sångerska. Hon tog en flerårig paus ifrån musiken vid 2002 och läste till avslappningsmassör och siktade på att starta eget företag. 2006 blev hon mamma till Isabella och 2008 återvände hon till livet som yrkesmusiker och började resa runt i södra Sverige och i Frankrike för att sjunga och nätverka med musiker.

Jazz och Blues
Resan har sedan tonåren tagit henne genom flertalet musikstilar och språk och på den vägen har hon också blivit flerspråkig. 2008 kom hon i kontakt med jazzens och bluesens uttrycksfulla värld och har sedan dess uppträtt i diverse blues- och jazzsammanhang såsom Swingtältet Malmöfestivalen 2013 och 2014, Charlie Scotts i Köpenhamn 2014 och Viva Bluesfestival 2013 med projektet Swingin the blues med Sandra Marielle och Little Blue under ledning av Göran Ernström. Övriga medverkande: Pontus Lundberg (piano), Mattias Samuelsson (trummor) och Johannes Hansson (kontrabas).

Upptäcktes av Steve Grahn
Välrenommerade bluesgitarristen Steve Grahn upptäckte henne som artist och presenterade henne för gitarrist Rasmus Ehrnborn som hon sedan kom att spela tillsammans med på Bluestältet på Malmöfestivalen 2013. Under 2014 fortsatte Sandra spela med Rasmus och nu även med Christoffer Ohlssons band Gösta Klapps Electric Badorkester, vilka hon kommer att framträda med i Bluestältet på bästa tid även på Malmöfestivalen 2015.

Flerspråkig
2012 blev Sandra, bland annat på grund utav sin språkbegåvning, handplockad utav gitarrist Leonard Axelsson att sjunga lead i ett svenskt band som spelade spanskjudisk folkmusik, Ladino. En musikstil med sina anor från judarna som bodde i Spanien fram till inkvisitionen då de blev utvisade och tog sitt språk och sin musik med sig. Alla i bandet hade helt olika musikaliska bakgrunder. Gemensamt hade de att de enades under en tid i detta spännande projekt som pågick under 2013 och 2014 och resulterade i tv-framträdande, några videos och spelningar både i Sverige, Danmark, Tyskland och Holland.

Sandra Marielle solodebuterar
Sommaren 2014 bjöd Malmös egen kulturpersonlighet, gitarristen Peter Tegnér, Sandra att framträda vid hans årliga arrangemang Goodnight Sun. Till detta evenemang bad Peter henne att komma med något personligt. Detta inspirerade Sandra att lyssna inåt och att skriva något för henne helt nytt, utan referensramar. Det resulterade i några låtar på engelska och några på skånska. Framträdandet den 27 juli blev en succé och det som skulle bli en demo med inspelningar drev Sandra vidare till att satsa på en hel produktion.

Första släppet från det planerade albumet kom den 10 juni 2015 med singeln ”Isa (dry your tears)” . Under sensommaren 2015 kommer även en andra singel att släppas innan hela albumet väntas framöver.

Välgörenhetsuppdrag
Barn ligger Sandra varmt om hjärtat och hon har vid flertalet tillfällen både deltagit i och anordnat välgörenhetsevents till förmån för olika organisationer, såsom Humanisthjälpen, som verkar till förmån för ett kvinno-och barnhem i Agadir, Marocko. Vid ett av dessa tillfällen spelade hon med Swingin the Bluesprojektet och samverkade med Salongen i Helsingborg, under ledning av Jeanette Sollén, Helsingborg. Ett projekt som både blev omskrivet i pressen och som lokal-tv filmade.

1,6 miljonerklubben med Alexandra Charles i täten höll i ett event på Vasatorps golfklubb i aug 2013 där Sandra uppträdde tillsammans med internationelle gitarristen Elias Källvik.

Fotnot: Sandra vill gärna åstadkomma ett samarbete även med Jonsters Charity

VIDEOS
Behind the Scenes teaser – Isa (dry your tears)


Interview – Isa (dry your tears)

Sandra Marielle Hansson and Gösta Klapps Electric Badorchestra at the Blues Tent Malmöfestival 2014

Savor de Ladino – Un buketo (LIVE)

Savor de Ladino – Mi donzea (LIVE)

Annonser

send Sandra Marielle a message

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s